Пожарникари и спасители са готови да излязат на протест, ако

...
Пожарникари и спасители са готови да излязат на протест, ако
Коментари Харесай

Пожарникарите плашат с протест

Пожарникари и спасители са подготвени да излязат на митинг, в случай че държавното управление не възвърне орязания бюджет на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ”.  Това заяви в „ Здравей, България ” ръководителят на профсъюз „ Огнеборец ” Венцислав Станков. Огнеборците възразяват против разпореждане от края на предходната седмица, с което държавното управление редуцира бюджета им със 7 млн. лв..

Пожарникарите са на мнение, че дефицитът на средства за поддържане на наличната техника, основава предпоставки за забавена реакция при зародили катастрофи и риск за живота и здравето на жителите, както и огромни материални загуби.

„ За страдание в последните десетилетия тази конструкция е оставена с незадоволително финансов запас, което ни пречи на осъществяването на служебните отговорности. През последните три години следим едно задържане на средства, които не се превеждат към съответните структури. Тази година за следващ път останахме сюрпризирани, че се утвърждава прекачване на средства от едни структури към други. През предходната година по същия метод от бюджета на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” бяха взети 8 млн. лв. ”, обясни Венцислав Станков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР