Пожарникари гасиха пожари в Шуменско в жилища и сухи треви

...
Пожарникари гасиха пожари в Шуменско в жилища и сухи треви
Коментари Харесай

След небрежност при боравене с огън: Пожарникари гасиха пожари в Шуменско

Пожарникари гасиха пожари в Шуменско в жилища и сухи треви след немарливост при боравене с огън, оповестиха от пресцентъра на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. 

Пожар в сухи треви и шубраци в с. Риш е погасен в следобедните часове през вчерашния ден. Пламъците потеглят след немарливост при боравене с открит огън. Пристигналите на място огнеборци откриват, че гори огромна повърхност сред улиците „ Мир “ и „ Кирил и Методий “ в селото. Пламъците обгръщат изоставени дворове. Пожарът е локализиран на към 100 м от постройката на учебното заведение и погасен от екип на пожарната в Смядово с 2,5 тона вода. В ликвидирането му се включват и шестима поданици на селото с тупалки и лопати.

Съобщение, че гори покрив на къща на ул. „ Лазар Рачев “ във Велики Преслав, е подаден през вчерашния ден в 13:27 часа. Към адреса е ориентиран екип на пожарната в града. Пламъците потеглят след оставен без контрол котлон. Унищожени са към 20 кв.м. покривна структура, мебели, гаражна врата, опушени са към 10 кв.м. стени. Пожарът е премахнат с четири тона вода. Спасени от опожаряване са две здания и лек автомобил.

Малко след 15:30 часа през вчерашния ден е премахнат пожар и в двор на къща в село Браничево. В пламъците, които потеглят след немарливост при боравене с открит огън, са унищожени четири куб.м. дърва за огрев.

Пожарът е премахнат благодарение на три тона вода. Спасени от опожаряване са две къщи.

В 19:33 часа през вчерашния ден е признат сигнал за пожар в жилище на бул. „ Симеон Велики “ в Шумен. Към адреса е пратен екип на пожарната в града. На място огнеборците откриват да гори кухненски аспиратор, след късо съединяване. Пламъците са погасени. Аспираторът е погубен, опушени са към 100 кв.м. стени в жилището.

Общо 134 пожара са гасили служители на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (ГДПБЗН) през миналото денонощие, оповестиха по-рано от службата на своя уеб уебсайт. При пожарите няма починали и потърпевши.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР