Пожарникари евакуираха детска градина и гасиха огън в учение и

...
Пожарникари евакуираха детска градина и гасиха огън в учение и
Коментари Харесай

Пожарникари евакуираха детска градина и гасиха огън в учение

Пожарникари изтеглиха детска градина и гасиха огън в обучение и проява във връзка Седмицата на пожарната сигурност в Хасково. След сигнала за пожар 102-ма ученици на детското заведение, водени от 12 души личен състав, напуснаха проведено постройката.

Те съумяха да покрият времевия норматив за евакуация. Той е 6 минути за постройка със 100 и повече деца. Ако те са единствено в едно помещение, условието е за 2, 5 минути, изясни контрольор Веселен Беряков от Районната противопожарна работа. Според инструкциите децата бяха заведени на безвредно място, след което преброени от наставниците си.

Огнеборци претърсиха постройката за останали вътре деца. Те прецизираха, че сигналите за пожар в детски градини и учебни заведения са предпочитани за службата и при такава обстановка биват изпращани минимум две противопожарни коли.

Децата са тренирани и са готови за дейности в изключителни обстановки, чиновниците също знаят по какъв начин да реагират, изясни шефът на детското заведение Христина Петкова.

В края на образователната паника пожарните демонстрираха гасене на огън, като дадоха опция и на децата да поддържат шланга с вода и да насочват струята й.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР