Пожарникар, предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна, с

...
Пожарникар, предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна, с
Коментари Харесай

Наказаха пожарникар от Варна, спипан с кокаин

 Пожарникар, предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна, с неоправдателна присъда за държане на кокаин, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.  

31-годишният Тодор В. е бил приет за отговорен от състав на Варненския областен съд за държане на кокаин  – закононарушение по член 354а, алинея 3, т. 1 от Наказателен кодекс, осъществено в съучастничество. За действието си служителят на пожарната е наказан на една година отнемане от независимост, чието изтърпяване е било отсрочено с тригодишен изпитателен период. С присъдата му е наложена и санкция в размер на 2000 лв.. В негова тежест са и направените по делото разходи от 631 лв..

Окръжната прокуратура във Варна е предала подсъдимия на съд за държане за разпространяване на високорисково наркотично вещество. На 28 юни предходната година у Тодор В. са открити 0,79 грама кокаин, предопределен за продажба съгласно обвинителния акт.

С присъдата си правосъдният състав е оправдал Тодор В. за това закононарушение, като го е признал за отговорен единствено за държане на кокаин. По делото има задоволително доказателства, че подсъдимият е употребявал кокаин.

Деянието му е било потвърдено и със специфични разследващи средства, приложени по отношение на него за забележителен интервал от време – от февруари до юни 2019 година Реализацията е осъществена от чиновници на " Вътрешна сигурност “ в Министерство на вътрешните работи.

Неговият съизвършител – съквартирантът му Димитър Д., и продавачът на кокаин Петър Д. са се признали за отговорни и към този момент са наказани от Варненския областен съд, откакто сключили съглашения с Окръжната прокуратура. Пожарникарят Тодор В. изискал делото против него да се гледа по общия ред.

Присъдата на Варненския областен съд, с която Тодор В. е приет за отговорен, предстои на митинг и обжалване. С определение на съда е доказана мярката му за неотклонение – парична гаранция в размер на 3000 лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР