Пожарникар е починал от инфаркт, а 17 други огнеборци са

...
Пожарникар е починал от инфаркт, а 17 други огнеборци са
Коментари Харесай

Пожарникар почина от инфаркт, а 17 негови колеги са ранени при горските пожари в Португалия

Пожарникар е умрял от инфаркт, а 17 други огнеборци са били ранени при горските пожари, вилнеещи в Португалия, оповестиха през днешния ден управляващите, съобщи ДПА.

Около 3500 пожарникари, бойци и чиновници на гражданската отбрана са изпратени на терен, като обстановката е най-лоша в северната и централната част на страната.

Испания, Франция, Италия и Гърция изпращат по два противопожарни самолета след искане от Лисабон по Механизма за гражданска отбрана на Европейския съюз, заяви ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Португалското вътрешно министерство посочи, че испанските самолети ще дойдат по-късно през днешния ден. Крайбрежният регион Авейро в северната част на страната, където горяха три огромни и няколко по-малки пожара, беше най-тежко обиден.

Няколко къщи и транспортни средства се възпламениха в Албергариа а Веля, град с към 25 000 поданици на 60 километра южно от Порто. Евакуациите са почнали, сподели кметът на града Антонио Лурейро пред вестник „ Публико “.

Димът от пожарите е затъмнил небето над районния основен град Авейро и други селища в района, заяви „ Публико “. Властите оповестиха, че всички пожари в Авейро са избухнали в неделя вечерта, само че аргументите са незнайни.

Те приканиха жителите да останат по домовете си и да пестят водата. „ Ситуацията не е отвън надзор, само че е комплицирана “, сподели пред публицисти Андре Фернандеш, началник на португалската организация за гражданска отбрана.

Около 70 души са били отведени на безвредно място в разнообразни райони и работата по гасенето на пожарите върви добре поради събитията, сподели той. Части от няколко автомагистрали и други пътища бяха затворени, а железопътният трафик също беше нарушен.

Големи пожари бяха следени в други райони, в това число в Кастело Бранко покрай испанската граница, а в цяла континентална Португалия беше в действие предизвестие за горски пожари. Тази година Португалия значително беше пощадена от горски пожари. До 31 август единствено към 10 000 хектара гори са били наранени, което е най-ниското число за интервала януари-август от 2014 година насам.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР