Пожарникар доброволец загина в Австралия, докато се бори с огнената

...
Пожарникар доброволец загина в Австралия, докато се бори с огнената
Коментари Харесай

Още един пожарникар в Австралия загина, борейки се с огнената стихия

Пожарникар доброволец почина в Австралия, до момента в който се бори с огнената буря, съобщи Франс прес, представен от Българска телеграфна агенция.

``
реклама

Властите в Мелбърн, втория най-големия град в Австралия, приканиха жителите на пет покрайнини (около 10 000 души) да изоставен домовете си, откакто огнената буря опустоши 40 хектара пасища в региона. В Бандура, град на 16 километра северно от центъра на Мелбърн, в който има два огромни академични кампуса, разпространението на огъня към жилищни здания беше краткотрайно спряно, само че не и овладяно. Медии излъчиха фрагменти, на които се виждат самолети цистерни да прелитат над предградията, а фамилиите да обливат с вода къщите си.

В щата Нов Южен Уелс пожарникар доброволец почина, а двама негови сътрудници бяха ранени в битката с друга огнена буря.

От началото на септември в пожарите, унищожили над 1000 къщи и над три милиона хектара насаждения в Австралия, починаха 11 души.

Днес страната е обхваната от нова гореща вълна, като в щата Западна Австралия температурите доближиха 47 градуса по Целзий. На други места термометрите също демонстрират над 40 градуса.

Заради огнената буря, която аргументи рисков смог в Сидни и други градове, се появиха апели за възможна анулация на новогодишната заря. В Сидни под петиция за анулация се подписаха 270 000 души, само че управляващите взеха решение заря да има. В австралийската столица Канбера обаче зарята бе анулирана.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Прави
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР