Пожарната в Перник работи по множество сигнали за наводнения след

...
Пожарната в Перник работи по множество сигнали за наводнения след
Коментари Харесай

Силният дъжд създаде проблеми в Перник

Пожарната в Перник работи по голям брой сигнали за наводнения след пороя по здрач. Сигнали за запушени канализации са подадени и в локалното сдружение ВиК. Няма данни за потърпевши жители, оповестиха от пресцентъра на регионалната администрация, представени от БНР.

Директорът на Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " Емил Марков съобщи, че обстановката не може да бъде избрана като сериозна, само че е проблематична и основава напрежение и паника. Три екипа на пожарната са в невралгичните региони. За да се реагира в точния момент на наводненията се активизира и свободният от дежурство състав.

Обстановката последователно се възстановява. Транзитната автомагистрала е проходима от детелината в квартал " Изток " до детелината в квартал " Хумни дол ". Затворен е секторът на Автогарата, където е оказано подпомагане на доста закъсали коли.

Закъсали коли има и по вътрешноградската автомагистрала в региона. От общината успокояват популацията, че няма заплаха от преливане на река Струма и на язовир " Студена ".

Екипи на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " работят по сигнали за наводнени улици, изби, приземни етажи и дворове, както и за паднали дървета след интензивните превалявания в няколко града в страната, заяви Министерство на вътрешните работи.

Към 19.30 часа пожарникари в София са се отзовали на към 15 сигнала. Колегите им от Пловдив, Пазарджик и Пещера работят по общо 10 сигнала, толкоз са и сигналите в Чирпан. След интензивните превалявания в Перник в пожарната работа са постъпили към 25 сигнала. В Хасково и Димитровград, където дъждът е бил съпроводен със мощен вятър, са получени четири сигнала за паднали дървета. Няма данни за бедстващи и потърпевши хора.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР