Пожарната обстановка в Гърция продължава да бъде усложнена, като се

...
Пожарната обстановка в Гърция продължава да бъде усложнена, като се
Коментари Харесай

Министерство на външните работи: Ветровете ще усложнят борбата с пожарите в близост до българската граница

Пожарната конюнктура в Гърция продължава да бъде усложнена, като се чака ветровете да затруднят в допълнение преодоляването на пожарите, оповестиха от Ситуационния център на Министерството на външните работи.

Границите на Националния парк „ Парнита “ са наранени от огромния пожар, който към този момент е изпепелил 10 къщи в разнообразни региони. Пожарът във Филис и Хасия, където има изгорели къщи, е засегнал и региони на юг от Парнита. За регионите на Дартиза и на запад от Агия Параскеви и Амигдалеза е издадена заповед за незабавна евакуация на към 700 мигранти от бежанския лагер в Амигдалеза, оповестиха от външното ни министерство.

Министерство на климатичните рецесии и гражданска отбрана осведоми за евакуация на селищата Агия Параскеви, Агиос Йоанис Росос, Амигдалеза и Капота. В региона на Лефанто е подхваната евакуация в Ано Лиосия, а също по този начин има евакуация към Атики Одос на жителите от региона на Софо, Аспропиргос. Възобновил се е и почналият през вчерашния ден пожар край манастира Клистон, осведомиха от Министерство на външните работи.

Остават в действие рекомендациите на гръцките управляващи по отношение на влошеното качество на въздуха в регионите наоколо до пожарите. Препоръчва се уязвимите групи (възрастни, дребни деца и хора с респираторни заболявания) да останат по домовете си при затворени прозорци, предизвестиха от Ситуационния център. Актуална информация за качеството на въздуха е налична на тук.

Наши пожарникари към този момент се включиха в помощ на гръцките си сътрудници за справяне с зародилите огромни горски пожари. В българския модул влизат пет пожарни автомобила, два микробуса, действен автомобил и 36 пожарникари от Кюстендил, Благоевград, Габрово, Шумен и София.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР