Пожарната излиза от МВР.Предвиждаме две основни промени – извеждане на

...
Пожарната излиза от МВР.Предвиждаме две основни промени – извеждане на
Коментари Харесай

Рашков: Пожарната вече няма да е част от МВР

Пожарната излиза от Министерство на вътрешните работи.

Предвиждаме две съществени промени – извеждане на службата за противопожарна защита и рационализиране на структурата на Министерство на вътрешните работи, оптимизацията на фрагментите, ще има и промени в съответни структури. Това съобщи вътрешният министър Бойко Рашков след среща със синдикалните организации на чиновниците в министерството, съобщи кореспондент на.

Той означи, че някои административни структури в Министерство на вътрешните работи са много обременени кадрово.

Министър Рашков напомни думите на синдикатите по отношение на пирамидалната конструкция на Министерство на вътрешните работи. „ Синдикатите имат опция да дадат свои оферти по отношение на структурните промени, които ще създадем “, акцентира той. Промените ще обиден районните ръководства на Министерство на вътрешните работи, стана ясно още от думите му.

„ Най-важното е да се усъвършенстват по този начин структурите, че те да станат по-гъвкави. В промените, които предвиждаме няма да допуснем да отслабим Министерство на вътрешните работи, тъй че да не може то да отговори на някои събития, като бежанската рецесия, да вземем за пример “, увери вътрешният министър.

Той изясни, че с изваждането на Противопожарната работа от структурата на Министерство на вътрешните работи, към 8500 чиновници ще излязат от системата на Министерство на вътрешните работи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР