Пожарите в тропическите гори на Амазония в Бразилия, пламнали през

...
Пожарите в тропическите гори на Амазония в Бразилия, пламнали през
Коментари Харесай

Амазония гори: Пожарите в района са най-големите от десетилетие насам

Пожарите в тропическите гори на Амазония в Бразилия, пламнали през август, се разрастнаха до най-високото си равнище от 2010 година насам.
Националната организация за галактически проучвания INPE подаде 31 513 сигнала за пожари в горите, засечени посредством спътник в интервала 1 - 30 август.
Новината идва преди президентските избори в Бразилия през октомври, като водещите претенденти са в остро несъгласие по отношение на унищожаването на тропическите гори на Амазония. Фаворитът - левият някогашен президент Луис Инасио Лула да Силва, даде обещание по-строга отбрана на Амазонка и разкритикува настоящия държавен глава Жаир Болсонаро за това, че е разрешил обезлесяването да доближи 15-годишен връх. Експерти упрекват Болсонаро за анулацията на отбраната на околната среда в страната, която е отворила пътя на дървосекачите.
Предварителните данни демонстрират, че през първите седем месеца на 2022 година в Амазония е обезлесена повърхност, почти седем пъти по-голяма от тази на Ню Йорк. Това е връх за миналите шест години.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР