Пожарите в сухи треви и горски територии в област Шумен

...
Пожарите в сухи треви и горски територии в област Шумен
Коментари Харесай

Пожарната в Шуменско отчита ръст на пожарите

Пожарите в сухи треви и горски територии в област Шумен през последните три месеца са се нараснал с 35% спрямо предходната година, регистрира началникът на Регионална дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - Шумен Комисар Иван Иванов. Данните той изнесе по време на брифинг във връзка професионалния празник на огнеборците - 14 септември.

От началото на годината досега на територията, обслужвана от Регионална дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - Шумен са зародили 1089 катастрофи, като пожарите са 693. За съпоставяне през 2019 година са зародили 994 катастрофи, като пожарите са 647.

Комисар Иван Иванов уточни, че пожарната ще продължава да разчита на доброволните формирования на общините и на жителите доброволци. Като образец за положителната им взаимна работа употребява горския пожара край кв. "Дивдядово ".

"Възхитен съм. Участваха над 150 жители доброволци, които също спомогнаха за удобното развиване и локализиране на пожара. Ето за какво апелирам всички жители, които имат опция, да се включат към нашите екипи, с цел да може да ни подкрепят ", сподели още комисар Иванов.

За Седмицата на пожарната сигурност и професионалния празник шуменската Регионална дирекция провежда редица прояви, измежду които приемни за жители, демонстрации на пожарна техника по учебни заведения и детски градини, срещи с кметове и доброволни формирования.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР