Пожарите в Сибир се разрастват въпреки намесата на руската армия,

...
Пожарите в Сибир се разрастват въпреки намесата на руската армия,
Коментари Харесай

"Грийнпийс": Пожарите в Сибир се разрастват

Пожарите в Сибир се разрастват макар намесата на съветската войска, настояват от екологичната организация " Грийнпийс ". " Въпреки изявленията на съветските управляващи площта на пожарите в Сибир не понижава. Според данните от сателитни фотоси повече от 4.3 милиона хектара горят - повърхност колкото Московска област ", написа в изказване на организацията, представено от Евронюз. Руските управляващи настояват, че горят 2,3 милиона хектара. В неделя съветското министерство на защитата разгласи, че намесата на техни самолети и хеликоптери е довела до " потушаването на пожарите на повърхност 753 хиляди хектара ". Няколко дни по-рано президентът Владимир Путин беше разпоредил армията да се включи в гасенето.

Организации за отбрана на околната среда като " Грийнпийс " оповестиха пожарите за " екологична злополука ". Федералната организация за горите в Русия съобщи, че пожарите не съставляват опасност за селища и икономически обекти. От генералната прокуратурата обявиха, че пожарите са човешко дело. Губернаторът на Красноярския край Александър Ус обаче заяви, че пожарите са " натурален естествен феномен, а битката с него е безсмислена или даже нездравословна ". Властите бяха принудени да работят частично и заради публичен напън. Около 1 милиона души се подписаха в петиция да бъдат загасени пожарите в Сибир.

Огънят е надалеч от обитаеми места, само че в доста села в Красноярския край и прилежащите Якутия и Иркутска област се спусна гъст пушек, който съгласно медици е нездравословен за здравето.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР