Пожарите в Хасковска област са локализирани, съобщават тази сутрин от

...
Пожарите в Хасковска област са локализирани, съобщават тази сутрин от
Коментари Харесай

Пожарите в област Хасково са локализирани

Пожарите в Хасковска област са локализирани, оповестяват тази заран от регионалната администрация. През нощта, с рухването на температурите, обстановката се е успокоила. Дежурни екипи ще продължат и през днешния ден да наблюдават на място терените, където бушуваха пламъците и да защищават местностите от нови запалвания. 
На пожара сред селата Присадец-Маточина, който унищожи 7 хиляди декара повърхност, остават дежурни два противопожарни автомобила с 6-ма огнеборци. През целия ден те ще обхождат периметъра на пожара и ще управляват терена. 

Край селата Княжево и Срем изгоря 1000 декара смесена гора. Засегнати бяха и ловни терени, като сигурно има починали и диви животни. Край Княжево остават на дежурство 4 противопожарни автомобила с 10 пожарникари. 

Другият пожар в Тополовградско, този при Хлябово и Сакарци, е дефинитивно премахнат. Там с изключение на сухи треви и шубраци, изгоряха и дребни площи лозя, пламъците бяха спрени на стотина метра от Хлябово. Днес и там остава дежурен екип, с цел да следи за възможни нови запалвания.
В община Ивайловград, край с.Черничино бяха изпепелени 300 декара. Там остава дежурен екип от пожарникари. 
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР