Пожарите между селата Присадец и Маточина в област Хасково продължиха

...
Пожарите между селата Присадец и Маточина в област Хасково продължиха
Коментари Харесай

Пожарите в Хасковско и Ямболско продължават да бушуват

Пожарите сред селата Присадец и Маточина в област Хасково продължиха да горят цяла нощ, оповестява БНР. През нощта са изгорели близо 1200 дка сухи треви. Няма данни стихията да заплашва домове на хора или селскостопански масиви и продукция.

Действията по гасенето не престават и сутринта. Военните от отделение Хасково ще оказват помощ на локалните управляващи при гасенето. По данни на "Нова телевизия " 35 военни се бориха с пожара, по предписание на военния министър.

Към момента 5 екипa на пожарната се борят с огъня на място. Това, че регионът е кръстосан затруднява гасенето. Има терзания, че пожарът може да трансферира границата ни с Турция.

Припомняме, че през вчерашния ден възнихнаха няколко пожара на територията на страната - в областите Хасково и Ямбол. Два пожара породиха и в община Тополовград. Първото огнище беше в региона на селата Присадец и Филиповци. Пожарите обхващаха сухи треви и шубраци.

Сигналът за пожарите на територията на област Хасково, сред селата Маточина и Присадец, е подаден минути преди 12.00 часа по обяд в дежурната част пожарната работа.

Незабавно на мястото на произшествието пристигнали пет екипа огнеборци, екип от горското стопанство и непринуден отряд от Тополовград, осведоми Министерство на вътрешните работи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР