Пожари продължават да бушуват и на много места в Европа.

...
Пожари продължават да бушуват и на много места в Европа.
Коментари Харесай

Пожарите в Турция и Италия: Евакуация на курорти в Адриатика и на квартали на Бордум

Пожари не престават да бушуват и на доста места в Европа. Турция се бори с най-тежките огнени бедствия за последното десетилетие, а в Италия се стигна до евакуация на курортни селища по адриатическото крайбрежие.
Снимка: btvnovinite.bg
Гъсти облаци пушек обгърнаха плажа на италианския град Пескара. На безвредно разстояние бяха изведени близо 800 души – туристи, локални поданици и монахините в близкия женски манастир. Над 30 души са получили здравна помощ. Пожарът към този момент е овладян, стотици други обаче към момента горят в Италия.

В Турция 540 души бяха евакуирани с лодки от квартал на Бодрум. Жертвите в югоизточната ни съседка са към този момент осем.

„ В близкото село настъпи всеобща суматоха, хората се опитваха да гасят с бутилки и с кофи вода от кладенците си, само че в един миг се почувстваха изоставени и потеглиха да бягат. Дори пожарникарите започнаха да се изтеглят. Виждате какъв брой бързо се движат пламъците поради мощните ветрове, а във въздуха край мен летят искри “, споделя Алекс Кроуфорд, кореспондент на " Скай " в Турция.
Снимка: btvnovinite.bg
Европейският съюз изпрати на помощ три самолета, а президентът Ердоган е подложен на остри рецензии, че страната му не разполага с такива средства за битка с огнената буря.

В Гърция след Пелопонес огромен пожар пламна и на остров Родос. Властите предизвестиха с есемеси жителите на доста села да се изтеглят. Метеоролозите чакат температурите в южната ни съседка да останат към и над 40 градуса най-малко до петък.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР