Пожарен автомобил транспортира покрития с американски флаг ковчег на бившия

...
Пожарен автомобил транспортира покрития с американски флаг ковчег на бившия
Коментари Харесай

Тръмп целуна за сбогом шлема на пожарникаря, убит при стрелбата срещу него

Пожарен автомобил транспортира покрития с американски байрак ковчег на някогашния шеф на пожарна работа Кори Комператоре до църквата в Пенсилвания, където ще бъде заровен. Той беше убит, когато въоръжен мъж се опита да убие някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп предишния уикенд, съобщи АП.

Стотици огнеборци дойдоха в църквата с повече от 100 пожарни автомобила, с цел да засвидетелстват поддръжката си за скърбящите родственици и другари на Комператоре. Пред църквата се развяваше голям американски байрак, окачен на стълбата на пожарен автомобил.

Снайперисти на непосредствен покрив напомняха за кръвопролитието от предишния уикенд.

Според публични представители в последните си мигове Комператоре предпазвал с тялото си своята брачна половинка и щерка от стрелбата на митинга на Тръмп предходната събота в Бътлър, Пенсилвания.

Тръмп, който бе ранен в ухото, само че не пострада съществено, не участва на погребението поради опасения от страна на Сикрет Сървис за сигурността му.

Бившият президент отдаде чест на Комператоре в речта си на конгреса на републиканците в Милуоки нощес. Той изложи пожарникарската екипировка на Комператоре на сцената, целуна шлема му и разгласи някогашния шеф на пожарна работа за " необикновен човек ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР