Пожарът в землищата на селата Левски и Елшица в Пазарджишка

...
Пожарът в землищата на селата Левски и Елшица в Пазарджишка
Коментари Харесай

Доброволци от Пловдив се включват в гасенето на пожара край Елшица

Пожарът в землищата на селата Левски и Елшица в Пазарджишка област продължава да бушува с цялостна мощ. Заместник-министърът на земеделието инж. Валентин Чамбов при визитата си на мястото в региона акцентира, че страната е на терен и всички служби работят по преодоляване на огъня. В момента огънят е обхванал площи с черен бор, само че не цялата гора е унищожена.
Прочетете още
са наранени повече от 3 000 дка. Повече от 100 горски чиновници от районните дирекции по горите Пазарджик, Пловдив и София, четири екипа на Изпълнителната организация по горите, както и държавните горски стопанства Белово, Панагюрище, Алабак, Батак, Пловдив, Асеновград и други вземат участие в гасенето на пожара.

Този пожар е доста по-сериозен в сравнение с Лесичово. Огънят непрекъснато се подвига и прескача просеките, които са построени. Това съобщи Красимир Каракашев – началник на Пловдивското непринудено формирование " Мейдей ".

Той показа също, че на следващия ден още в 5:30 сутринта от Пловдив отпътуват на помощ две частни формирования - Аварийно Спасяване Пловдив и Мейдей. Доброволците са организирали микробус, планинската кола за спешна помощ, един вседеход и един джип, като всичко е напълно за тяхна сметка.

Припомняме, че поради огромния пожар в община Панагюрище е оповестено отчасти бедствено състояние. Заради излизащи отвън надзор пожари има оповестено бедствено състояние и в общините Харманли, Любимец и Свиленград.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР