Пожарът в ТЕЦ Марица-изток 2“ е възникнал по време на

...
Пожарът в ТЕЦ Марица-изток 2“ е възникнал по време на
Коментари Харесай

Тепърва ще се изясняват щетите след пожара в ТЕЦ 2

Пожарът в „ Топлоелектрическа централа Марица-изток 2 “ е зародил по време на планов ремонт на сероочистващата апаратура на осми блок. Дейностите са осъществявани от външна за централата компания   на мястото по време на случая са работили към 15 индивида. 

Огънят е овладян съвсем незабавно , с помощта на дейностите на пожарникарите. Те са предотвратили възможното запалване на въглищните хранилища и не са позволили огънят да засегне други сектори.

Пожарът се е разразил незабавно, защото материалът от който е построен комина са формоалдехидни смоли , които даже единствено при нагряване отделят рискови газове, осведоми шефът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов . В преодоляването на огъня са се присъединили с изключение на огнеборците от централата и техни сътрудници от Стара Загора и района.
 пожар Топлоелектрическа централа 2 Dariknews.bg
По време на пожара няма жертви или обгазени хора , успокои на място министърът на енергетиката Теменужка Петкова . „ По време на ремонта поражда пожар като вследствие на него изгаря комина на сероочистващата апаратура. Изведени са незабавно всички, които са работили там. Няма жертви и обгазени. Не са открити и повишения на нормите по повод чистотата на атмосферния въздух “.-->
 пожар Топлоелектрическа централа 2 Dariknews.bg
Министърът заяви още, че случаят няма да повлияе на организацията на работа на електроенергийната система на страната и производството на електрическа сила, защото осми блок е в планов ремонт до края на месец август. Всички останали блокове на Топлоелектрическа централа 2 работят в норма.
 пожар ТЕЦ2 Dariknews.bg
Национална следствена служб а ще проверяват случая, формирано е досъдебно произвеждане против незнаен причинител за закононарушение по член 331 ал.3 от Наказателен кодекс, което планува до пет години отнемане от независимост в случай че се откри виновност на длъжностно лице, осведоми окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов и увери, че няма данни за бойкот.
 пожар Топлоелектрическа централа 2 Dariknews.bg
Все още не може да се посочи какви са нанесените вреди , занапред разбор и оценка ще направи застрахователната компания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР