Пожарът в ТЕЦ Марица изток 2 е локализиран и няма

...
Пожарът в ТЕЦ Марица изток 2 е локализиран и няма
Коментари Харесай

Овладяха пожара в Марица Изток 2, горящият комин се срути

Пожарът в Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 " е локализиран и няма заплаха да се трансферира върху други уреди, осведомиха от пресцентъра на електроцентралата. Огънят е горящ след 10.00 часа ненадейно от гума на абсорбер в ремонт на сероочистващата апаратура на блок 8. Коминът на оборудването, висок 135 метра, се е срутил.

Няма превишение на нормите за качество на атмосферния въздух в резултат на пожара в Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 " ЕАД, с. Ковачево, оповестиха в това време от пресцентъра на районната ревизия по околната среда /РИОСВ/ в Стара Загора.

Операторът на ТЕЦ-а самичък е подал сигнал за зародила повреда и последвал пожар в един от абсорберите на сероочистващата апаратура. Взети са всички нужни ограничения за обезопасяване на региона. Няма потърпевши, няма и заплаха за популацията. Екипи от пожарната към централата и ПБЗН са реагирали незабавно за локализиране на повредата.

Данните за качеството на въздуха са от най-близко разположената автоматизирана станция за премерване качеството на въздуха в региона на село Полски градец, която е на разстояние 7,5 км от централата, не регистрира превишения по следените замърсители на атмосферния въздух - серен диоксид, азотни оксиди, фини прахови частици както по време на повредата, по този начин и към сегашния миг.

Регионална инспекция за опазване на околната среда - Стара Загора прецизира, че ще продължи да следи данните от автоматизираните станции в района и при вероятно нарушение на качеството на атмосферния въздух ще осведоми неотложно популацията и съответните контролни органи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР