Пожарът в село Влахи продължава, усложни се обстановката основно заради

...
Пожарът в село Влахи продължава, усложни се обстановката основно заради
Коментари Харесай

Министър Радев с последни подробности за пожара край село Влахи

Пожарът в село Влахи продължава, усложни се ситуацията главно поради вятъра.

Това изясни министър Валентин Радев Валентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи. Роден е на 6... към профила на следващия брифинг от оперативния щаб, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. "Жителите на обитаемото място са евакуирани, няма наранени къщи в селото. Обстановката в местността „ Скалата “ е по-спокойно – напълно сме съсредоточени там ", добави той.

Вътрешният министър още веднъж прикани хората да бъдат доста деликатни при боравене с огън, с цел да не пораждат пожари. Той напомни казусът в с. Горно Българчево, където се наложи да бъдат изпратени пожарни коли. "Държим непрекъсната връзка с премиера ", съобщи вътрешният министър. "В помощ на пожарникарите бяха изпратени хеликоптери, които на всеки две минути изсипваха огромни количества вода от водоема сред селата Ощава и Скалата. Над Ощава също имаше огън, който е доста мощен. В момента напъните са ориентирани за запазване на Парк Пирин ", посочи министър Валентин Радев.
6
Търси се площадка, откъдето да бъде стеснен огънят. Той прикани водачите да карат деликатно и да пропущат колите със специфичен режим. "Възстановяваме режима на цялостен надзор от полицията, която ще следи в селото да влизат хора единствено и само с разрешението на органите на реда ", добави вътрешният министър. Той изясни, че за наслада няма потърпевши измежду участващите в гасенето. До залез слънце ще работят вертолетите, пожарникарите са покрай огнищата. Той изрази вяра, че те ще се оправят скоро с огнената буря.

Областният шеф на Благоевград Бисер Михайлов благодари за препоръчаната от жителите на село Влахи помощ, само че „ поради внезапната промяна на обстановката беше прекомерно рисково да влизат в селото да оказват помощ на пожарникарите. Те са екипирани, те поемат първия удар, в случай че след това има потребност от подпомагане, ще ги потърсим.Нашата цел е да защитим живота и здравето на хората “. Той посочи, че пожарът не е влезнал в селото, няма заплаха за къщите към този миг.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР