Пожарът в района на ВМЗ-Сопот е потушен. Борбата с огъня

...
Пожарът в района на ВМЗ-Сопот е потушен. Борбата с огъня
Коментари Харесай

Потушен е пожарът в района на ВМЗ-Сопот

Пожарът в региона на ВМЗ-Сопот е сподавен. Борбата с огъня продължи няколко часа. В полето на разнообразни точки има противопожарни служби, които гасят припламнали огнища. На място духа мощен вятър, който разпалва огъня.

Движението на влаковете, което беше спряно за няколко часа, е възобновено, оповестява БТВ.

Седем екипа на пожарната се бориха с часове с огнената буря, с цел да не влезе в близки обитаеми места. Огънят погълна няколко стотин декара с лозови масиви за минути.

Има огромна възможност пожарът в полето да е породен от площадката на ВМЗ–Сопот, където през вчерашния ден следобяд се правили тествания на оръжия. В резултат на това там е зародил пожар, който обаче бил сподавен бързо, настояват от завода.

Много доброволци от околните обитаеми места, както и 60 бойци от близкото отделение се включиха в потушаването на пламъците в полето.

Пожарът сплоти хората от доста обитаеми места. Кметът на едно от селата изкара тежка техника, с която разорал пътя и не е разрешил огънят да доближи до околните къщи.

Малко преди 19 ч. през вчерашния ден битката с огъня бе на финалната права. Дежурни екипи на пожарната останаха на полето и през цялата нощ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР