Пожарът в психодиспансера в Бургас не е тръгнал от електрическата

...
Пожарът в психодиспансера в Бургас не е тръгнал от електрическата
Коментари Харесай

Пожарът в Центъра за психично здраве в Бургас е тръгнал от цигара


Пожарът в психодиспансера в Бургас не е тръгнал от електрическата апаратура, а най-вероятно е породен от незагасена цигара.

„ Тепърва през днешния ден следва оглед, който ще откри аргументите за пожара в Центъра за психологично здраве в Бургас, само че поради спецификата на заведението и поради това, че пожарът не е почнал от ел. инсталацията се допуска, че повода за пораждане на пожара е „ външен източник “ ", съобщи комисар Николай Николв – шеф на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на населението”- Бургас, съобщи кореспондентът на БГНЕС от морския град.

Текат разпити. На този стадий, без да са приключили експертизите на пожарната и полицията, няма по какъв начин да се дефинират вредите, само че на пръв взор най-засегнати са коридорите на деветия етаж.

„ По стаите няма провали, тъй че благодарение на Общината, бързо могат да бъдат възобновени вредите от пожара, с цел да може да се употребява деветият етаж, защото Центърът за психологично здраве е единственото заведение, в което се лекуват психологично заболели пациенти в Бургаска област и 13 общини насочват сходни пациенти към центъра. Затова са нужни всяка стая и всяко легло ", сподели шефът на ЦПЗ-Бургас доктор Надя Желязкова.

БГНЕС напомня, че сигналът за пожар в Областния диспансер за психологично здраве със стационар " Проф. доктор Иван Темков " е подаден на 12 февруари към 19.07 часа. Своевременно на място бяха изпратени автопатрули от Първо, Второ и Пето Районни ръководства – Бургас, които започнаха дейности по обезопасяване на местопроизшествието и изтегляне на настанените за лекуване и личния състав. Пристигнаха и четири противопожарни коли с 14 огнеборци, които потушиха пожара.

При случая потърпевш един от пациентите на диспансера – 51-годишен бургазлия, който бе настанен за лекуване в поделение " Реанимация " на УМБАЛ – Бургас, без заплаха за живота, с 5% изгаряния и затруднено дишане.

Други четирима пациенти бяха леко обгазени.

Работата по случая продължава, като повода за възникването на случая е в развой на изясняване. /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР