Пожарът в Нотр Дам от първо лице – за емоцията

...
Пожарът в Нотр Дам от първо лице – за емоцията
Коментари Харесай

От първо лице: Художникът Николай Панайотов за ужаса да видиш „Нотр Дам” в пламъци

Пожарът в „ Нотр Дам ” от първо лице – за страстта да видиш по какъв начин гори един от знаците на човешката цивилизация описа в студиото на „ Тази заран ” българският художник Николай Панайотов, който живее в Париж.

``
реклама

Той показа, че е бил край катедралата часове преди да избухне огнената буря.

„ От няколко месеца на задната част на катедралата стои едно голямо скеле, Под покрива има една гора, която държи покрива – има дъбови греди от XIII в. Това е галактическата технология от едно време – Всяка катедрала е имала неповторими инженери да построят тези покриви. Те се резервират, когато не ги изяжда влагата ”, добави той.

Художникът изясни, че служащите си потеглят към 18: 30 ч., а пожарът стартира в 18: 50 ч. парижко време. Според него контролът за достъп поради ремонта е занижен. „ Проверките са долу, само че кой се качва горе по скелето и какви са тези служащи надали се следи. Конспирации не са нужни, само че всички порти са отворени ”, добави Панайотов.

Според Панайотов, реконструкцията на храма няма да успее да пресъздаде достоверният му тип, макар напредналите технологии. „ Камъкът сега се почиства с лазер, с цел да не може и една песъчинка да падне. След това се импрегнира с акрилни смоли, които да „ хващат ” саждите, идващи от колите ”, уточни художникът.

Случайно съвпадане е, че един от пътите, в които Панайотов се прибира в България за своя галерия е, когато падат кулите близнаци в Ню Йорк.

„ Това е сърцето на Франция, тъй като там е камъкът, от който се броят дистанциите в града. Самата естетика на тази постройка е неповторима. Тя по едно и също време е богата и изчистена ”, уточни той.

От 17 април до 14 май в изложба „ Нирвана ” ще се състои изложбата на художника в България.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР