Пожарът в Малешевската планина до границата със Северна Македония продължава

...
Пожарът в Малешевската планина до границата със Северна Македония продължава
Коментари Харесай

Пожарът в Малешевската планина продължава да е активен по целия фронт

Пожарът в Малешевската планина до границата със Северна Македония продължава да е деен по целия фронт. Усилията на над 200 огнеборци и доброволци от Националната асоциация са ориентирани към секване на пътя на огъня до обитаемоте места. В 9:30 часа стартира и гасене от въздуха.

Третият ден от битката с огнената буря в планината Малешево не дава предстоящите резултати.  Разрастването продължава в разнообразни направления поради вятъра и тревожното засушаване на гората.

" Активните огнища не престават на целия фронт. За трети ден виждам, че резултатите, които си мислим, че реализираме в края на деня, в тъмната част пожарът се разраства. В момента огъня продължава да бъде на сред селата Кърпелево и Цапарево ", сподели кметът на Струмяни Емил Илиев.

Тежка техника ще прави огромни просеки, които да не позволен огънят да стигне до обитаемоте места.

" Предприехме едно съществено деяние - доставихме и 50-тонен булдозер, с цел да може да бъде направена една просека, където разрешава пресечения терен, и да прекъснем в последна сметка пълзенето към обитаемоте места ", изясни още кметът.

След 9 часа в гасенето от въздуха се включиха  и два военни хеликоптера от авиобаза Крумово.

Групата на доброволците също се усилва.

" Вчера дойдохме следобяд, в този момент ще се включим в гасенето на пожара. Ще гасим пожара. Как ще го гасим - като отидем горе, ще забележим каква е обстановката и тогава на място се преценя кой какво тъкмо ще прави ", споделиха пред БНР част от тях.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР