Пожарът в Ла Тест де Бюш край Бордо се разраства

...
Пожарът в Ла Тест де Бюш край Бордо се разраства
Коментари Харесай

Над 15 000 са евакуираните заради пожарите във Франция

Пожарът в Ла Тест де Бюш край Бордо се разраства и заплашва да обхване прилежащите къмпинги.

Това оповестиха френските управляващи и допълниха, че над 15 000 души в региона към този момент е трябвало да изоставен домовете и вилите си поради огъня.

Те са настанени във краткотрайни центрове, проведени от локалните управляващи в учебни заведения и публични здания.

Властите бяха принудени през днешния ден да избавят още хора от региона на огромен горски пожар, който бушува край Бордо, в миг, в който температурите в Южна Европа не престават да са прекомерно високи.

Пламъците са подклаждани от мощните ветрове и прекалено сухата почва. Огнеборци се пробват да овладеят пожара от вторник насам.

Днес префектурата в югозападния район Нова Аквитания и Жиронда заяви, че огънят е унищожил към 10,5 хектара горски масиви. Само в Ла Тест де Бюш са изгорели близо 3,5 хектара растителност.



Държавите в съседство с Франция също страдат от пожари, провокирани от климатичните промени, а температурите доближават до 40 градуса.

Според медийни известия в Испания и Португалия са починали стотици хора, станали жертва на високите температури, а горските пожари не стопират да основават огромни проблеми. В петък водач на аероплан за битка с пожарите почина при злополука в Североизточна Португалия.



В италианския курорт Бибионе през двата почивни дни бреговата защита трябваше да избавя хората непосредствено от морето, защото доста от курортистите са потърсили избавление от пожарите в морската вода.

От на следващия ден предизвестие за заплаха от най-високата „ алена “ степен за рискови горещини влиза в действие в цяла Англия, където температурите може за първи път да доближат рекордните 40 градуса.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР