Пожарът в дома за стари хора в Благоевград е тръгнал

...
Пожарът в дома за стари хора в Благоевград е тръгнал
Коментари Харесай

Късо съединение от зарядно - вероятната причина за пожара в дома в Благоевград

Пожарът в дома за остарели хора в Благоевград е тръгнал след късо съединяване, което се е случило откакто един от настанените е присъединил зарядно за мобилен телефон в контакт. Устройството е било сложено на леглото и пожарът се е възпламенил оттова.

Това съобщи шефът на дома Таня Иванова пред Нова телевизия.

" Противопожарната система се е присъединила. Веднага подадохме сигнал за пожара на 112. Изведохме незабавно хората на открито. Имаше доста доброволци, които помагаха ", изяснява тя.
 Поставят под карантина пожарникарите, гасили огъня в дома за остарели хора в Благоевград
Поставят под карантина пожарникарите, гасили огъня в дома за остарели хора в Благоевград

В дома имало случай на инфектиран с COVID-19

Кметът на града Румен Томов разясни, че от през днешния ден стартира разчистване на пространствата, а по-късно следва ремонт на статите.

" Проблемът е от зарядното устройство на телефона, не е от електрическата апаратура. Това е към този момент евентуалната причина. Предстои следствие ", безапелационен бе той.
 Пожар в старешки дом в Благоевград Обновена
Пожар в старешки дом в Благоевград

Сред настанените има и изолиран пациент с ковид

Припомняме, че през вчерашния ден избухна пожар в дома за остарели хора в Благоевград. Последва незабавна евакуация на всичките 79 жители на общественото заведение. След бързата интервенция на пожарникарите единствено един човек от вкъщи е бил обгазен.

Малко по-късно стана ясно, че огнеборците, които са гасили пожара в дома са сложени под карантина поради заплахата да са се заразили с ковид.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР