Пожарът в бързия влак София-Варна може да е тръгнал от

...
Пожарът в бързия влак София-Варна може да е тръгнал от
Коментари Харесай

Христо Иванов, „БДЖ-Пътнически превози”: Пожарът във влака София-Варна може да е тръгнал от запалена цигара

Пожарът в бързия трен София-Варна може да е тръгнал от запалена цигара, съобщи пред Нова тв Христо Иванов, шеф на „ БДЖ-Пътнически транспорти ". И изясни, че има случаи, при които пасажери отиват до тоалетните, където пушат прикрито. „ Във вагоните има противопожарна система, която реагира при запалване ", добави той.

Влакът е бил с четири вагона, пожарът поражда във втория от тях. Пътниците са били 40, всички от тях са били евакуирани и извозени с рейсове и други влакове. Към момента композициите се движат по разписание, посочи Димитров.

Възникването на огъня разяснява и шефът на Поделение за пътнически транспорти Горна Оряховица - Димитър Димитров. Причините за случая ще бъдат изследвани занапред от назначена Комисия първа категория, изясни той. Димитров акцентира, че взаимни отстъпки с техническите прегледи и поправки, които се правят н композициите, не се вършат в БДЖ.

Според Елена Иванова, която е пътувала в горящия трен, само ранният час е бил причина да няма жертви и потърпевши при случая. По думите й в случай че вагоните са се запалили в по-късните часове на нощта, множеството пасажери са щели да спят.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР