Пожарът се е разразил в целия апартамент предвид това, че

...
Пожарът се е разразил в целия апартамент предвид това, че
Коментари Харесай

Лесногорими предмети усложнили гасенето на пожара в Сливен, при който загина мъж


" Пожарът се е разразил в целия апартамент поради това, че сигналът е подаден късно, а вътре е имало доста предмети като хартия, пластмасови опаковки, дървения и това е усложнило в допълнение ситуацията ", изясни гл. инсп. Димитров, представен от Българска телеграфна агенция.

На мястото са пристигнали два пожарни автомобила, като при един от тях е имало проблем с компресор и е прекъснало водоподаването за към 3-4 минути.

Жителите на входа са били евакуирани, а пожарникарите са съумели да спасят жена от жилището, която е желала да скочи от терасата, с цел да се избави от пламъците. Те са влезнали в горящия апартамент и със избавителна качулка, която се слага на главата на потърпевшия и му се подава въздух, дамата е била изведена оттова. 55-годишната жена е предадена на екип от Центъра за незабавна здравна помощ, а след това откарана в клиника по изгаряния в Пловдив.

Теренът не е разрешил да бъде употребена стълба, с цел да бъде потърпевшата избавена с нея , посочи началникът на районен съд " ПБЗН ".

Сигналът за пожара в апартамент на петия етаж в кв. " Дружба " е получен нощес, 3 февруари, в 23:55 часа. Произшествието е ликвидирано от два екипа на Районната работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ". Огънят е горял най-малко 30 минути преди подаването на сигнала.

Причинени са материални вреди на жилището, което е съвсем унищожено, както и по другите жилища. Предстои да бъдат изчислявани вредите. Сградата е избавена.

Причината за пожара е в развой на изясняване. По думите на гл.инсп. Димитров най-честите аргументи за пораждане на пожари са немарливост при боравене с открит огън, оставени без контрол отоплителни уреди - печки на твърдо гориво, има случаи и с електрически одеала.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР