Пожарът над родопското село Югово продължава да се разраства, като

...
Пожарът над родопското село Югово продължава да се разраства, като
Коментари Харесай

Пожарът до родопското село Югово се разраства

Пожарът над родопското село Югово продължава да се разраства, като пламъците са обхванали над 1000 декара гора в мъчно налична околност.

„ Сутринта обстановката постоянно е по-спокойна. По обяд и следобяд обаче стартира да духа вятър и пожарите стартират да се развиват. Огнената буря е обхванала доста фронтове, декарите към този момент са хиляди и цялото било гори. За страдание, пожарът към този момент е покрай Югово”, споделя кметският наместник на Югово Владимир Гаджуров пред Нова тв.

В региона е оповестено отчасти бедствено състояние. Местните хора приканиха за помощ от страната и желаеха в потушаването на стихията да се включат и хеликоптери от чужбина.

Във вторник огнеборците и доброволците са изграждали през целия ден просеки в продължение на към 400 метра, с цел да се пресече пътя на огъня към къщите в селото.

“Огънят към момента не е стигнал до първите къщи в Югово. По права линия има още към 1000 метра. Теренът е доста стръмен, по тази причина взехме решение да изградим просеката преди селото”, споделя кметският наместник.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР