Пожарът на гръцкия остров Евбея причини екологична катастрофа. Изгоряха до

...
Пожарът на гръцкия остров Евбея причини екологична катастрофа. Изгоряха до
Коментари Харесай

​Пожарът на остров Евбея причини екологична катастрофа

Пожарът на гръцкия остров Евбея аргументи екологична злополука. Изгоряха до в този момент 25 хиляди декара горски масив. В пепел се трансформира предпазен парк, който гърците назовават „ Малката Швейцария ". Пострадали хора няма, министър председателят Мицотакис е на мястото на пожарите.

 © БГНЕС
В последните часове всички старания са ориентирани към две огнища,които са в мъчно наличен терен.Включиха се и елементи на армията.Участват и двата самолета,които Италия изпрати в помощ след апел на гръцкото държавно управление към Европейския механизъм за гражданска отбрана.

Премиерът Кирякос Мицотакис е на горящия остров.
Кириакос Мицотакис, министър председател на Гърция: Пожарите постоянно са били част от живота ни, само че те ще се случват все по-често, поради климатичните промени в Южна Европа, за това на равнище Европейски съюз би трябвало да се ускори механизма за съгласуваност при сходни обстановки.
Част от огнищата са овладени, само че пожарникарите се опасяват,че мощният вятър още веднъж ще ги разпали. Самозапалват се дървета от високите температури.

Костас Бакоянис, регионален шеф на Централна Гърция: Предстои ни огромна борба. Става въпрос за неповторима борова гора. Това са белите дробове на Евбея и екологичните последици са големи.
В цялата страна горят още пожари тук-там,където вятърът не е утихнал.Те са в региони надалеч от обитаеми места.

На остров Тасос,където почиват доста българи,пожарът е овладян,но огнеборците остават на място в случей,че вятърът провокира нова заплаха.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР