Пожарът край бургаското село Граничар е овладян. В момента огънят

...
Пожарът край бургаското село Граничар е овладян. В момента огънят
Коментари Харесай

Пожарът край село Граничар е овладян

Пожарът край бургаското село Граничар е овладян. В момента огънят е стеснен до дере със сухи треви и шубраци. Гасенето се прави ръчно.

През нощта в региона ще останат дежурни огнеборци и един противопожарен коли. Те ще наблюдават да не се разгори още веднъж пожара, който по-рано през днешния ден обхвана 50 декара борова гора до българо-турската граница, съобщи БНР.

След като пожарът край средецкото село Граничар остана овладян в продължение на 14 часа, през днешния ден следобяд той се разгоря с нова мощ, заяви тамошният кметски наместник.

По-рано през днешния ден огънят беше обхванал общо 50 декара борова гора, която е в непосредствена непосредственост до българо-турската граница. До този миг са изгорели шест необитаеми къщи и стопанските постройки, както и две обитаеми къщи. На място имаше три пожарни екипа, беше изпратена и високопроходима техника. С нея беше направи просека, с цел да се спре разпространяването на огъня.

В гасенето му се включиха и 55 чиновници от държавно и общински горски стопанства, 10 пандизчии и 10 доброволци. Пожарът избухна през вчерашния ден към обяд като с изменчив триумф бе локализиран в обособени зони. По-рано през днешния ден той още веднъж се е разгоря заради мощните пориви напразно, само че вечерта беше овладян.

Огънят обхвана борова гора и се разпространяваше паралелно на границата ни с Турция, само че нямаше заплаха да премине на турска територия. Началникът на Регионалната работа за пожарна сигурност и отбрана на популацията в Бургас старши комисар Васил Василев увери, че няма заплаха и за околните 3 обитаеми места.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР