Пожарът, който възникна вчера в дъбова гора при град Ветрен,

...
Пожарът, който възникна вчера в дъбова гора при град Ветрен,
Коментари Харесай

Във Ветрен няма обгазяване на въздуха

Пожарът, който породи през вчерашния ден в дъбова гора при град Ветрен, не е предизвикал обгазяване на въздуха, оповестява Българска национална телевизия.

Днес екипи на пожарната ще продължат огледите на горския масив, с цел да изгасят и последните останали сектори, които тлеят.

Цяла нощ близо 20 пожарникари и чиновници на горското стопанство са правили обходи по периметъра на изгорялата дъбова гора, с цел да не разрешат на огъня да трансферира направените просеки. От сутринта дежурните екипи на мястото започнаха да обхождат масива и да гасят разпалилите се нови огнища.

Чрез GPS системата на горското стопанство ще стане явен обсегът на пожара, има възможност засегнатите площи да надвишават 400 дка. Водеща остава версията пламъците да са се трансферирали към гората от сметището край Ветрен. Както писахме, няколко огромни пожара в страната пламнаха точно от сметища.

Сметището е затворено от година, само че локалните хора настояват, че постоянно виждат камиони, които идват от други обитаеми места, с цел да изхвърлят боклуци на мястото.

Екипите на пожарната и през днешния ден остават в подготвеност на мястото на пожара. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР