Пожарът, който тази седмица избухна на остров Тенерифе, продължава да

...
Пожарът, който тази седмица избухна на остров Тенерифе, продължава да
Коментари Харесай

Много от горските пожари в Испания бяха овладени, остров Тенерифе продължава да гори

Пожарът, който тази седмица избухна на остров Тенерифе, продължава да бушува и унищожените от него площи доближиха 2150 хектара, макар че в други елементи на Испания обстановката се усъвършенства, съобщи районният министър председател на Канарските острови Анхел Виктор Торес, представен от ДПА.

Спасители от службата за изключителни обстановки на Тенерифе, който се употребява с огромна известност измежду туристите, изтеглиха 585 поданици на Ла Гуанча и още четири общини в северната част на острова.

Туристите бяха предизвестени да заобикалят националния парк " Тейде ", защото пламъците се доближават към него.

В Испания бяха мобилизирани към 150 противопожарни екипа, които съумяват да се оправят с естествената буря с помощта на високата мокрота и по-слабите ветрове.

Повишаването на температурите до 38 градуса по Целзий обаче, което се чака да настъпи през днешния ден и на следващия ден, още веднъж породи безпокойствие.

Горските пожари в съвсем цяла Испания към този момент са потушени или значително сложени под надзор, като изключение вършат единствено тези в Тенерифе, както и пожарите, които избухнаха през вчерашния ден в Юнкера де Енарес, на североизток от Мадрид, и Олмеда дел Рей, на югоизток от испанската столица.

Това лято комбинацията от високи температури, суши и мощни ветрове способства за бързото разпространяване на огнената буря, съобщи държавната метеорологична работа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР