Пожарът, който обхвана влак в стратегически железопътен тунел в Източна

...
Пожарът, който обхвана влак в стратегически железопътен тунел в Източна
Коментари Харесай

Украйна: Ударихме по линията Русия - Китай

Пожарът, който обхвана трен в стратегически железопътен тунел в Източна Русия, е дело на Службата за сигурност на Украйна (СБУ), съобщи източник от украинската защита пред Си Ен Ен.

" Четири взривни устройства са били детонирани, до момента в който товарният трен е бил в придвижване ", уточни осведоменият с интервенцията.

Взривът е станал на Байкало-Амурската железопътна линия, в тунела Бесолов Северомуйски в Бурятия, в източния сибирски район на Русия, граничещ с Монголия.



" Експлозията е следващата сполучлива специфична интервенция на СБУ ", споделя източникът.

СБУ не е коментирала публично случая.

Си Ен Ен не може да удостовери по самостоятелен метод информацията детонациите на железопътната линия.



Русия не е оповестила незабавно това за нахлуване и не е обвинила Украйна, определяйки станалото като " пожар в товарен трен ".

От месеци Украйна нанася удари по цели в Русия, като постепенно се пробва да понижи вътрешната поддръжка за войната на Москва.

Руските железници оповестиха за случай във трен по този маршрут и обявиха, че работят по " премахване на последствията от пожара в товарния трен в тунела Северумуйски ".

Украинският източник характеризира маршрута като " единствената огромна железопътна връзка сред Русия и Китай ".



Според изказването на Източносибирската транспортна прокуратура в региона се намира прокурор, който координира дейностите на правоприлагащите и надзорните органи.

" По предварителна информация вагон в товарен трен се е запалил през нощта на 29 ноември 2023 година на прелеза Итикет - Окусикан на Източносибирската железопътна линия, до момента в който е пътувал през Северомуйския тунел. За премахване на последствията от пожара са били включени възстановителни и противопожарни влакове. Не е имало жертви ", показват от прокуратурата на Русия.

Руските управляващи оповестиха, че " ще подхващат ответни ограничения въз основа на резултатите от инспекцията, ако има учредения за това ".

По данни на съветските железници придвижването на влаковете е пренасочено:

" Движението на влаковете не е прекратено, то е проведено по обходен маршрут с леко нарастване на времето за пътешестване ".

Железопътният оператор съобщи, че работи по уточняване на размера на вредите.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР