Пожар във френска фирма за облачни услуги е нарушил дейността

...
Пожар във френска фирма за облачни услуги е нарушил дейността
Коментари Харесай

Пожар извади от строя милиони интернет сайтове

Пожар във френска компания за облачни услуги е нарушил активността на милиони уеб страници и извади от строя порталите на държавните организации, банки, магазини, новинарски уеб страници и даже част от уеб пространството.FR, съгласно данните на наблюдаващи интернет.

Пожарът, избухнал в сряда малко след среднощ в OVHcloud, унищожи един от четирите центъра за данни в Страсбург и повреди различен, оповестиха от компанията.

Няма пояснение за пожара, който избухна единствено два дни откакто френската компания за цифрови облачни услуги стартира да възнамерява излизане на борсата.

Най-големият снабдител на такива услуги в Европа заяви на клиенти, в това число френското държавно управление, Центъра Помпиду и криптовалутната борса Deribit да задействат своите проекти за възобновяване след злополучие.

" Пожарникарите са били незабавно на място, само че не са могли да управляват пожара " в засегнатия център за данни, заяви създателят и ръководител Октав Клаба в Twitter. Той сподели, че проектът за идващите няколко седмици ще включва възобновяване на оборудването на центровете и инспекция на техните оптични връзки.

Около 100 пожарникари се бориха с пожара, който издигна дирек от гъст черен пушек в нощното небе. Видеозаписите демонстрират, че пожарникарите обливат една тлееща многоетажна постройка рано сутринта, до момента в който охлаждат мястото.

Основана от Клаба през 1999 година, OVHcloud се конкурира с американските колоси Amazon Web Services, Azure на Microsoft Corp и Гугъл Cloud, които преобладават на пазара.

" OVH е много значима хостинг компания в интернет ", сподели Майк Претджон, който управлява основаната във Англия компания за мрежова сигурност Netcraft. Той сподели, че засегнатите сървъри са хоствали 3.6 милиона уеб страницата, в това число държавни платформи във Франция, Англия, Полша и Кот д`Ивоар.

Претджон пресмята, че малко под 2% от уеб страниците с френското уголемение на домейн.FR са били наранени.

 Пожар извади от строя милиони интернет уеб сайтове
© Reuters

Френските политици поддържаха OVHcloud като допустима опция на американските снабдители на облачни услуги, само че до момента не й доближиха мащабите и финансовото въздействие, с цел да понижат пазарния им дял.

Компанията съобщи в понеделник, че е почнала процедура за евентуално IPO, без да дава детайлности.

Центровете в Страсбург бяха измежду 17-те центъра за данни на OVHcloud във Франция и 32 в международен мащаб.

Няколко клиенти обявиха, че техните уеб страници са угаснали или че не могат да доближат електронната си поща. Засега няма известия за огромни загуби на данни.

Центърът " Помпиду ", един от най-известните френски художествени комплекси, съобщи, че уебсайтът му не работи. Криптовалутната борса Deribit заяви, че нейният блог е спрян, само че че търговията не е била наранена, безплатният шахматен сървър Lichess.org съобщи, че е изгубил 24-часова история на игрите, а новинарите от eeNews Europe - че уебсайтовете им са офлайн.

PR организацията Caroline Charles Communication съобщи, че данните й се съхраняват на различен уебсайт, само че че е изгубила достъп до имейли в измежду Седмицата на модата, която стартира в Париж.

OVHcloud отхвърли да разяснява своите протоколи за пожарна сигурност. Сайтът не съставлява отровен риск, добави той. (Доклад от Matthieu Protard и Mathieu Rosemain в Париж и Raphael Satter във Вашингтон Писане от Richard Lough Монтаж от Mark Potter и Matthew Lewis)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР