Пожар в Южна Франция изгори днес 500 хектара площ и

...
Пожар в Южна Франция изгори днес 500 хектара площ и
Коментари Харесай

Пожар унищожи къмпинг и 500 хектара площ край френски морски курорт до границата с Испания, 2000 евакурани 



Пожар в Южна Франция изгори през днешния ден 500 хектара повърхност и унищожи къмпинг в морски курорт покрай границата с Испания, където е горещо от месеци. Две хиляди души бяха евакуирани, преди огънят да бъде овладян през днешния ден. Пожарът избухна в петък следобяд.


Френските управляващи оповестиха, че няма потърпевши жители. Около 450 пожарникари са работили непрестанно, с цел да овладеят пъкъла, като 17 са получили леки пострадвания вследствие на това.


" Сушата и огъня са двете страни на една и съща монета: изменението на климата ", написа министърът на екологичния преход Кристоф Бешу в " Екс " (Туитър) по време на визитата си на мястото на пожара в Източните Пиренеи, покрай границата с Испания.,пише телеграф


Огънят е избухнал в туристическа околност на към 30 минути от град Перпинян, който е изложен на заплаха поради " рисковите горещини, сушата и бурните ветрове със скорост до 180 км/ч ", оповестиха управляващите.

Видеозаписи от региона демонстрират по какъв начин пламъците се доближават до място, където фамилиите тъпчат движимостите си в торби и бягат, до момента в който децата крещят на назад във времето.

Облаци гъст пушек покриха небето след експлоадирането на пожарите в понеделник следобяд.


Повечето от евакуираните съумяха да се приберат в домовете си, само че мнозина туристи към момента чакат, с цел да бъдат пренастанени, сподели Бешу пред кореспонденти и добави, че някои от тях са изгубили документите си, парите или колите си в огъня. Министърът съобщи, че това лято е имало по-малко пожари, в сравнение с в предишното, само че предизвести, че горещият сезон към момента не е отминал.

Пожарът не е първият в района това лято. Миналата седмица 8000 души наоколо до югозападния град Бордо трябваше да изоставен домовете си. В края на юли близо 40 000 души получиха заповед да бягат заради пожар в Жиронда.

Сега Франция претърпява четвъртата си гореща вълна за годината и една от най-големите си суши в историята. В момента в пет области в източната част на страната са отправени предизвестия за рискове от най-висока степен поради жегите, заяви уебсайтът на френската метеорологична работа.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР