Пожар в локомотива на бързия влак по линията София -

...
Пожар в локомотива на бързия влак по линията София -
Коментари Харесай

Огънят във влака София - Бургас е тръгнал от машинното отделение на локомотива

Пожар в локомотива на бързия трен по линията София - Бургас. Инцидентът стана през днешния ден по обяд в региона на ЖП прелеза край айтоското село Карагеоргиево. Въпреки че пасажерите са евакуирани, не е имало заплаха за пътуващите и личния състав във влака, оповестиха от БДЖ. Огънят тръгнал от машинното поделение на локомотива. Бързата реакция на машинистите не е разрешила пламъците да се разраснат.

Най-вероятно става въпрос за късо съединяване. Щетите най-вече си личат по разрушените прозорци. Евакуирани бяха 30 души.

По-късно композицията е придвижена до гарата в Черноград, от където различен трен да извози пасажерите до Бургас.

"Аз бях задремал. Във влака бях задремал. По едно време ставам след 5 мин. Викат ме, ставай влакът гори. И аз станах. Това беше цялата истина. Ние станахме и тръгнахме обратно ", сподели пред Българска национална телевизия Господин Стефанов.

"Как няма да се уплашиш. Добре, че кондукторката пристигна и ни накара да отидем в последния вагон всичките ", сподели Златина Иванова.

"Излязоха пламъци, след това дим. Мирише на гума, на пластмаса и по този начин нататък ", сподели Младен Иванов.

Машинисти споделят, че зачестяват от ден на ден случаите в старите локомотиви.

"Вътре са масла, стотици литри масла. Тук има филтри, които горят, които развиват висока температура. Това е. Запалваме се и това е ", сподели Красен Ченешев, ватман.

Пострадалият локомотив е изтеглен към гарата в Карнобат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР