Пожар в Ирак: Очевидци разказват за ужасяващ пламък в сватбена зала

...
Повече от 100 души бяха убити и много други бяха
Коментари Харесай

Повече от 100 души бяха убити и много други бяха ранени при пожар по време на сватбено тържество в Каракош в Северен Ирак. Очевидци описаха пред BBC сцени на ужас и паника, когато огънят се завладя. -Банкетна зала Haitham, когато избухна пожарът във вторник вечерта.

Той се втурна да помогне на петима свои приятели, които бяха хванати вътре.

„Една врата беше блокирана, затова я отворихме насила. От залата излязоха огромни пламъци. Сякаш вратите на ада се отвориха“, каза той.

"Температурата беше непоносима. Не мога да опиша екстремната жега."

Около 115 души загинаха, а други над 150 бяха ранени при пожара, избухнал по време на първия танц на булката и младоженеца. Не е ясно дали двойката е оцеляла.

Г-н Насим описа сцените като „истинска трагедия“.

„Не можех правете каквото и да е, но не бягайте от огъня", каза той, звучейки изтощен по телефонната линия.

"След като пожарникарите пристигнаха, се втурнах вътре да търся моя приятели. Видях 26 мъртви тела в банята. 12-годишно момиче беше напълно изгоряло и оставено в ъгъла."

Медийният говорител на Иракската гражданска защита, Гавдат Абдул Рахман, каза пред BBC, че пожарът е причинен от фойерверки, които са били запалени в залата в преобладаващия християнски град .

Използването на силно запалим строителен материал вътре в залата действа като гориво, добави той.

Г-н Насим смята, че липсата на адекватни аварийни изходи е влошила нещата, тъй като повечето гости са се опитали да напуснат през главния вход на залата, което вероятно е причинило сблъсък.

Унищожен „за минути“

Той каза, че приятелите му са открити и са в безопасност.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР