Пожар в болницата в Кърджали в Инфекциозното отделение, което е

...
Пожар в болницата в Кърджали в Инфекциозното отделение, което е
Коментари Харесай

Каква е причината за пожара в болницата в Кърджали?

Пожар в болничното заведение в Кърджали в Инфекциозното поделение, което е било без пациенти поради ремонт. Двама служащи са ранени.

От пожарната са се справили бързо и са лимитирали пожара единствено до 200 квадрата. Огънят е тръгнал след приключване на О2.

Сигналът за пожара е подаден на телефон 112 в 7 часа и 59 минути. Пламъците са обхванали Инфекциозното поделение, в което поради ремонта, който тече от месеци, не е имало пациенти. На място са изпратени две пожарни коли и осем огнеборци, които са оказали помощ на служащите, правили ремонтни действия.

" Единият е потърпевш леко. Отказал е болнично лекуване. Вторият е с 20 % изгаряне на долните крака. Той е превозен в град Пловдив за следващо лекуване ", съобщи комисар Сергей Заимов, шеф на пожарната в Кърджали.

От пожарната допълват, че не е имало заплаха пламъците да обзет останалите отделения в болничното заведение.

Пациенти и медицински служащи не са потърпевши. Проверява се дали става въпрос за човешка неточност или техническа нередовност.

Имало е приключване на О2 в една от стаите на отделението.

" Източникът може да бъде всевъзможен. Може да бъде човешка немарливост, може да бъде техническа нередовност на ел. апаратура. Това са версии, които занапред ще бъдат установявани ", сподели още комисар Сергей Заимов.

В резултат на пожара са унищожени общо 3 броя порти, както и към 200 квадрата.

Ремонтът на отделението ще продължи, откакто се изяснят аргументите за пожара.

Автори: Цанка Семерджиева и Тихомир Игнатов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР