Пожар пламна на пристанище “КавказПлавателният съд превозвал и оръжияМосква временно

...
Пожар пламна на пристанище “КавказПлавателният съд превозвал и оръжияМосква временно
Коментари Харесай

Украйна потопи руски ферибот, натоварен с цистерни с гориво

Пожар пламна на пристанище “Кавказ ”
Плавателният съд превозвал и оръжия

Москва краткотрайно спря водния превоз до Крим

Военноморските сили (ВМС) на Украйна потопиха съветски железопътен ферибот, претрупан с цистерни с гориво, в съветското пристанище “Кавказ ”, съобщи Ройтерс.

Превозвани са били и оръжия, настояват от Военноморски сили.

“Фериботът е една от най-важните логистични линии за съветската войска за доставяне на окупационните сили. На първо място с гориво, само че в допълнение и с оръжия ”, сподели представителят на Военноморски сили Дмитро Плетенчук.

По-рано локалните управляващи оповестиха, че фериботът е бил разпален и развален при нападението късно в четвъртък на пристанището в южния съветски Краснодарски край. На самият порт също горящ пожар, който бушуваше и през днешния ден.

Фериботът е превозвал 30 цистерни с гориво, сподели Фьодор Бабенков - началник на Темрюкския регион, в който се намира пристанището. По думите му фериботът е получил обилни вреди вследствие на нападението, “Кавказ ” е едно от най-големите съветски пристанища на Черно море. Услугите му се употребяват от кораби както за експорт, по този начин и за доставки на гориво за Крим.

Днес Москва краткотрайно прекрати фериботните услуги сред Южна Русия и Крим, до момента в който се правят действия по почистване, заяви съветското транспортно министерство.

Пожарът, породен от украинското нахлуване, “практически ” не е засегнал пристанищната инфраструктура, само че фериботът е на половина потопен, оповестиха пък аварийно-спасителните служби.

А съветското Министерство на изключителните обстановки уточни, че 17 души са били избавени след нападението, един човек е в неопределеност.

Среднощна офанзива на украински дрон пък провокира пожар във военна база в Южна Русия, заяви губернаторът на Волгоградска област Андрей Бочаров. Според блогъри задачата е била военновъздушната база Мариновка, на към 45 км от регионалната столица Волгоград.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР