Пожар обхвана днес контейнери на кораб, превозващ химикали за минната

...
Пожар обхвана днес контейнери на кораб, превозващ химикали за минната
Коментари Харесай

Пожар край бреговете на Канада на кораб, превозващ химически вещества

Пожар обхвана през днешния ден контейнери на транспортен съд, пренасящ химикали за минната индустрия и намиращ се край крайбрежията на канадската провинция Британска Колумбия. Канадската брегова защита заяви, че работи взаимно с сътрудниците си от Съединени американски щати за оценка на обстановката, в това число на рисковете за околната среда, съобщи Ройтерс.

Шестнайсет от членовете на екипажа са били евакуирани от кораба " Ем Ви Зим Кингстън " ( MV Zim Kingston), петима са останали на борда, с цел да се борят с пламъците, сподели канадската брегова защита. Горят 10 контейнера, огънят продължава да се популяризира, само че самият транспортен съд не гори. Проследява се къде се намират 40 контейнера, паднали зад борда и представляващи сериозен риск за корабоплаването.

" На корабите е предложено да не навлизат в региона. Засега няма риск за здравето на хората на брега, въпреки че ще продължим да следим от близко обстановката ", се показва в изказването на канадската брегова защита.

Според електронната система " Ейкон Рефинитив " плаващият под малтийски байрак транспортен съд " Ем Ви Зим Кингстън " е ръководен от основаната в Кипър компания " Данаос Шипинг ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР