Пожар на площ около 1000 декара по първоначални оценки е

Пожар на площ около 1000 декара по първоначални оценки е ...

1000 дка горят край Харманли, силен вятър пречи на гасенето им.

Пожар на площ около 1000 декара по първоначални оценки е възникнал и се е разпространил в късния следобед между селата Преславец и Поляново, община Харманли, съобщиха от областната противопожарна служба в Хасково.
Огънят засяга смесени територии - орехови и широколистни гори, ниска растителност и лесонепригодни площи, уточниха огнеборци.
Предполага се, че причината за пожара е моторна косачка, с която няколко души разчиствали орехова градина. За момента не може да се даде прогноза за развитието, локализирането и потушаването на стихията.
На място към 19 часа работят 7 противопожарни коли и екипите им. Гасенето се затруднява заради вятър, който разпалва огъня.
На този етап не може да се даде прогноза за развитието на пожара, локализирането и потушаването му, каза директорът на РДПБЗН - Хасково комисар Николай Вълчев.
По негови думи обаче са били установени предполагаемите причинители на бедствието. Ставало дума за няколко души с моторна косачка, които разчиствали орехова градина. Те не за първи път причинявали пожар.

Източник: actualno.com