Пожар на контейнеровоз, превозващ химикали, бушува вече шести ден край

...
Пожар на контейнеровоз, превозващ химикали, бушува вече шести ден край
Коментари Харесай

Контейнеровоз, превозващ химикали, гори шести ден край бреговете на Шри Ланка

Пожар на контейнеровоз, пренасящ химикали, бушува към този момент шести ден край крайбрежията на Шри Ланка. Индия изпрати кораби да оказват помощ за потушаване на огъня, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на управляващите.

С пламъците се борят пет влекача, подпомагани от закотвен наоколо транспортен съд на шриланкийския военноморски флот, сподели представител на флота. Членовете на екипажа, спасителите и пожарникарите напуснаха кораба през вчерашния ден след детонация. Няколко контейнера са паднали в морето.

Снимки от въздуха, публикувани през вчерашния ден от шриланскийските Военновъздушни сили, демонстрираха кораба, обзет от пламъци и гъст пушек. Силният вятър разгаря в допълнение огъня, сподели представителят.

По молба на управляващите в Шри Ланка Индия е изпратила три кораба, влекач и аероплан да оказват помощ в гасенето на пожара и за преодоляване на вероятно замърсяване, заяви индийското посолство в Коломбо. Първият индийски кораб е дошъл тази нощ.

Горящият транспортен съд плава под сингапурски байрак. Той транспортира 1486 контейнера, в това число 25 тона азотна киселина и други химически субстанции. Натоварен е бил на 15 май в индийското пристанище Хазира.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР