Пожар избухна в стая на 11-ия етаж в студентско общежитие

...
Пожар избухна в стая на 11-ия етаж в студентско общежитие
Коментари Харесай

Пожар в студентско общежитие в Бургас

Пожар избухна в стая на 11-ия етаж в студентско общежитие на университета „ Проф. доктор Асен Златаров “ в Бургас, оповестява БНР. При случая няма потърпевши. Причината за пожара е отоплителен апарат, който се е запалил.

Три екипа огнеборци с три противопожарни автомобила са пристигнали на мястото на случая и са изгасили огъня. При пожара се е задействала пожарно-известителната апаратура на общежитието и всички студенти неотложно са евакуирани. 

" Доколкото знам гръмна в стаята май духалка. Всички излязохме на открито...Пожарна пристигна сега, в който звъннахме. Чух някакво пукане, след това вик и като погледнах една стая гореше. Звъннах на 112 и те пристигнаха незабавно ", описват студентите.

" Дама, която населява стаята е пуснала отоплителен апарат, с цел да се стопли и излязла отвън стаята при неин състудент. По едно време са и се обадили, че гори нейната стая. Опитали са с пожарогасителя да гасят, не са съумели ", разяснява пред радиото и шефът на Регионалната работа за пожарна сигурност комисар Николай Николаев.

" Щетите са в границите на стаята на 11-я етаж и има обгаряне в срещуположната стая по вратата. Отдимяваме стълбищната клетка,тъй като всички прозорци са без дръжки, наложи се да счупим няколко прозореца, с цел да може да отдимим стълбището ", изясни още комисар Николаев.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР