Пожар избухна в Национален парк Дурмитор в Черна гора и

...
Пожар избухна в Национален парк Дурмитор в Черна гора и
Коментари Харесай

Пожар избухна в националния парк Дурмитор в Черна гора

Пожар избухна в Национален парк Дурмитор в Черна гора и заплашва биоразнообразието, заяви черногорската държавна радио и телевизионна компания РТЦГ.

Пожарът, който избухна в Ступско поле в неделя, се популяризира заради неприятното време и все още заплашва и региона към Национален парк Дурмитор, оповестиха от Националните паркове на Черна гора (NPCG). От институцията показаха още, че противопожарната работа на община Мойковац, Службата за отбрана на Национален парк Дурмитор и локални поданици се пробват да локализират пожара към този момент трети ден.

" Пожарът беше видян в неделя, а от понеделник неподходящите метеорологични условия, породени от вятъра, повлияха на разпространяването на огъня, който заплаши и региона към Национален парк Дурмитор “, прибавиха от Национални паркове.

Директорът на парка Перо Попович съобщи, че чиновниците са на терен от няколко дни с минимални средства за гасене на пожари и рискуват здравето и живота си. Според него флората и фауната на националния парк е застрашена.

" Апелирам и приканвам държавните органи и службите да ни оказват помощ, тъй като това е пожар, който заплашва да " погълне “ големи пространства в парка и отвън него “, сподели Попович, съобщи Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР