Пожар избухна в депото за отпадъци в Стожер. Все още

...
Пожар избухна в депото за отпадъци в Стожер. Все още
Коментари Харесай

Пожар избухна в депото за отпадъци в Стожер

Пожар избухна в депото за боклуци в Стожер.

" Все още не е изцяло сподавен пожарът в част от клетка на Регионалното хранилище за неопасни битови боклуци край добричкото село Стожер ". Това заяви комисар Дарин Димитров, шеф на Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в Добрич.

" Трудно налична част към момента тлее, по тази причина е изпратен спомагателен екип ", сподели ком. Димитров. Надеждите са до час да няма към този момент и задимяване.



Няма потърпевши жители.
Като най-вероятна причина за пожара се показва на този стадий самозапалване . Сигналът за спешната обстановка е подаден още в неделя малко преди среднощ.

По информация на РИОСВ-Варна от пожара са наранени почти 1,5 дка от тялото на Клетка №1 . Потушаването му е реализирано посредством гасене с вода и запръстяване, само че поради мощния вятър на 11 април активността е била мощно затруднена.

Три пожарни автомобила на Регионалната дирекция в Добрич са взели участие, както и спомагателна техника, обезпечена от оператора на депото - две цистерни, четири самосвала, компактор, две фадроми, булдозер.

Регионалното хранилище обслужва всичките осем общини в област Добрич и община Никола Козлево в област Шумен. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР