Пожар избухна тази сутрин на ферибот с 288 души на

...
Пожар избухна тази сутрин на ферибот с 288 души на
Коментари Харесай

Ферибот с близо 300 души на борда се подпали в Йонийско море

Пожар избухна тази заран на ферибот с 288 души на борда, плаващ от Гърция за Италия, заяви гръцката брегова защита, предадоха международните организации и гръцките медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Корабът " Юрофери Олимпия " е плавал от гръцкото пристанище Игуменица към италианския град Бриндизи. Пожарът е избухнал край остров Корфу в Йонийско море.

Започнала е интервенция по извеждане на пасажерите, като досега с плавателни съдове на гръцката и на италианската брегова защита са избавени 242 души, които ще бъдат отведени на Корфу, заяви АНА-МПА. Един пасажер е с дихателни проблеми, не се оповестява за други потърпевши.

Към мястото на случая са се насочили противопожарни съдове, фрегатата „ Идра “, три хеликоптера, както и преминаващи наоколо кораби, с цел да окажат подпомагане, заяви телевизия " Скай ".

Всички, които са се намирали на борда, са добре и се намират в избавителните лодки на кораба, заяви пред " Скай " гръцкият зам.-министър на корабоплаването Костас Кацафадос. Общо на ферибота са били 237 пасажери и 51 души екипаж.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР