Пожар избухна на покрива на едно от най-старите и знакови

...
Пожар избухна на покрива на едно от най-старите и знакови
Коментари Харесай

Гори едно от най-старите училища в Пловдив

Пожар избухна на покрива на едно от най-старите и знакови пловдивски учебни заведения - ОУ " Душо Хаджидеков ", минути преди 12 часа по обед.

На място са 5 противопожарни автомобила с екипи огнеборци и автомеханична стълба. Към момента се пробват да потушат главния пожар. В битката с огнената буря ще се включат и екипи на Оперативна програма " Паркове и градини ". 

Множество полицейски екипи са отделили целия регион към учебното заведение, придвижването на коли е спряно.

Целият регион е димящ.

Причината за пожара евентуално са ремонтни действия. На покрива е имало служащи, които са поставяли изолационна хартия. Тепърва ще се открива дали са били взети всички ограничения за сигурност. Предстои да бъде тествана и застраховката на постройката. 



Няма потърпевши, дежурният личен състав се е самоевакуирал, оповестиха от пожарната в Пловдив.

На място тук са кметът на града Здравко Димитров, зам.-кметът Стефан Стоянов и шефът на РДПБЗН - Пловдив комисар Георги Мангараков.

19 паралелки има в учебното заведение, които би трябвало да бъдат преместени за старта на образователната година. Те ще бъдат настанени в 2 учебни заведения в центъра, сподели зам.-кметът по обучение Стефан Стоянов, само че не посочи кои ще са те.

" Важното е, че няма потърпевши. След като пожарът бъде загасен, ще забележим какви са вредите и ще стартира незабавен ремонт ", съобщи директорката Грозденка Николова.

" Ще действаме по най-бързия метод, с цел да възстановим учебното заведение ", разяснява зам. кметът Стефан Стоянов пред TrafficNews.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР