Пожар избухна на 21 април в сградата на Централния изследователски

...
Пожар избухна на 21 април в сградата на Централния изследователски
Коментари Харесай

Седем души са загинали при пожар в руски военен институт

Пожар избухна на 21 април в постройката на Централния проучвателен институт на войските за въздушно-космическа защита в центъра на съветския град Твер, покрай Москва, предава ТАСС.

Съобщението за пожара е получено в 11:08 часа локално време (съвпада с българското) в Главното ръководство на Министерството на изключителните обстановки. Центърът на града е съществено димящ. Огънят е зародил на втория етаж на постройката, само че бързо се е популяризирал през дървените подове и празнини и е погълнал горните три етажа от общо четири.

Персоналът на научната институция на съветското министерство на защитата - повече от 30 души - е бил евакуиран. Първоначално площта на пожара е била хиляда квадратни метра, само че по-късно се увеличен.

В резултат на пожара покривът се е срутил по цялата повърхност на постройката. Според районното ръководство на Министерството на изключителните обстановки няма заплаха огънят да се популяризира към прилежащи здания.

За гасенето на пожара са изпратени шест противопожарни екипа, взел участие и хеликоптер. Заради пожара центърът на града е димящ. Общо в гасенето са взели участие над 240 души, 69 единици техника.

В 16:35 часа бе обявено за за локализиране на пожара на повърхност от 2,5 хиляди квадратни метра. По предварителни данни причина за запалването е станала щета на електропреносната мрежа на постройката и остаряло окабеляване.

Според източник на ТАСС в службите за незабавна помощ в района, вследствие на случая са починали седем души, 25 са ранени, а ориста на един човек към момента не е известна. В същото време представител на Бърза помощ в Твер заяви за 20 потърпевши. От регионалното Главно ръководство на Министерството на изключителните обстановки потвърдиха съществуването на потърпевши, без да прецизират техния брой.

Според службите за незабавна помощ някои от потърпевшите са вдишали пушек, доста са ранени, скачайки от прозорците на горяща постройка. За оказване на помощ на място са пристигнали 14 коли за спешна помощ. В лечебни заведения в града са настанени 13 души.

Пресслужбата на държавното управление на Тверска област заяви, че на мястото на случая е основан действен щаб, който координира работата по гасенето на пожара. Движението в региона е отцепено.

Военната прокуратура на Тверския гарнизон е почнала следствие на пожара.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР