Пожар избухна днес във висока жилищна сграда в Лондон, чиято

...
Пожар избухна днес във висока жилищна сграда в Лондон, чиято
Коментари Харесай

Пожар избухна във висока жилищна сграда в Лондон

Пожар избухна през днешния ден във висока жилищна постройка в Лондон, чиято обшивка е сходна на тази, употребена при друга постройка в града, в която при пожар през 2017 година починаха 72 души, съобщи Асошиейтед прес.
Лондонската противопожарна работа заяви, че 125 пожарникари са били задействани за гасенето на пламъците, които са обхванали три етажа от 19-етажната постройка в квартал "Докландс ".
Пожарникарите, носещи кислородни бутилки, са избавили доста хора ". Службата сподели, че 38 възрастни и четири деца са получили помощ от незабавните екипи на място, откакто са изпаднали в потрес, а двама обгазени мъже са откарани в болница.
Компанията за недвижими парцели "Балимор ", която е притежател на постройката, сподели, че 22 % от фасадата е формирана от обшивка, сходна на употребяваната в "Гренфел тауър ", която изгоря през 2017 година при най-смъртоносния пожар във Англия след Втората международна война. Оцелели и близки на починалите в "Гренфел тауър ", обединени в активистка група, показаха в изказване, че са "ужасени " от новия пожар.
"Кога държавното управление най-накрая ще вземе на съществено този скандал? Търпението ни се изчерпа. Властите дадоха обещание да отстранят рисковата обшивка до юни 2020 година, само че не го направиха и с всеки минал ден на риск е изложен човешки живот ", обявиха те.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР